Rondje van de Zaak

BELASTINGDIENST

Clubs & Classes biedt fiscaal erg aantrekkelijke regelingen: uw werknemers krijgen kosteloos 40% korting op hun membership en u bespaart 18% op uw werkgeverslasten. Win-win!

VOORDELEN VOOR WERKNEMERS

SPORTEN BIJ DE BESTE CLUBS & CLASSES

Met één lidmaatschap krijg je toegang tot de allerbeste sportlocaties uit jouw stad. Alle partners hebben hoge kwaliteit locaties met professionele lessen en trainers.

MEER MOTIVATIE OM TE BEWEGEN

Zelf lekker aan de slag of trainen in groepsverband. Met keuze uit meer dan 50 verschillende sporten en honderden groepslessen – van HITT training tot Yoga – heb je genoeg workouts om je nooit te hoeven vervelen!

GEEN BEPERKINGEN

Bij Clubs & Classes kun je onbeperkt gebruik maken van het aanbod. Onbeperkt is bij ons ook écht onbeperkt. Je bezoekt een locatie zo vaak als jij wilt en bent welkom in iedere stad! Je lidmaatschap is bovendien altijd maandelijks opzegbaar.

VOORDELEN VOOR WERKGEVERS

VERHOOGDE PRESTATIES

Gezonde en energieke medewerkers zijn productiever en gemotiveerder. Een bedrijf waar medewerkers actief sporten levert betere (team)prestaties.

LAGER ZIEKTEVERZUIM

Plezier en variatie in sport voorkomt veel stress-gerelateerde klachten en leidt tot lagere kosten voor ziekteverzuim. Een sportende medewerker is productiever, fitter én verzuimt gemiddeld 6 dagen per jaar minder.

BESPARING OP WERKGEVERSLASTEN

Naast de gezondheidseffecten op langere termijn levert het aanbieden van Clubs & Classes direct besparing op! Korting voor de medewerker én een besparing op de sociale lasten voor u als werkgever.

Rondje van de belastingdienst

Om het interessant te maken voor mensen om te gaan sporten kent de Belastingdienst fiscale vrijstelling voor bedrijfsfitness, die valt onder de zogeheten werkkostenregeling (WKR). Binnen de WKR mag u maximaal 1,2% van het totale fiscale loon belastingvrij besteden aan bijvoorbeeld een kortingsregeling op sport voor uw werknemers. Dit wordt de ‘vrije ruimte’ of WKR budget genoemd.

Bij deze regeling ruilt de medewerker via de salarisstrook belast loon tegen het onbelaste sportlidmaatschap. Dit zorgt voor een korting op het sportlidmaatschap ter hoogte van de loonbelasting die de werknemer afdraagt, gemiddeld zo’n 40%. Als werkgever kost u dit niets. Zo wordt sporten via Clubs & Classes wel heel aantrekkelijk!

Bespaar op uw sociale lasten

Stel dat uw bedrijf een vrije ruimte heeft van €50.000. Dit gratis te besteden bedrag niet benutten is enorm zonde. Zet u dit volledig in om uw medewerkers via Clubs & Classes met een flinke korting laten sporten dan kost het u immers niets. 

Maar.. en dit weten veel werkgevers niet, uw medewerkers korting bieden op Clubs & Classes en daarmee het WKR budget benutten levert zelfs geld op. Over het bedrag dat onbelast wordt uitgeruild (in ons voorbeeld €50.000) realiseert u een forse besparing op sociale werkgeverslasten van ca. €9.000.

Hoe dat kan? Doordat u minder loon uitbetaalt bespaart u ook op de uitbetaling van de verplichte sociale lasten (gemiddeld 18% van het loon)

Wij laten u op basis van onze ervaringen graag zien hoe u maximaal profiteert van de WKR regeling. 

Met een eenvoudig proces, zonder extra administratief werk en met een gezonde en sportieve medewerker in het vooruitzicht.

 

Neem contact met ons op

Let’s get fit together! Samen kunnen we kijken waar uw medewerkers behoefte aan hebben en hoe we het gevarieerde aanbod van Clubs & Classes bij hen onder de aandacht kunnen brengen.

Uiteraard kunnen we u ook meer vertellen over de  fiscale voordelen vanuit de WKR regeling die een samenwerking met Clubs & Classes extra aantrekkelijk maken.

Werknemers van deze bedrijven gingen u voor