Yoga in de winter. Waar wacht je nog op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Over de voordelen van de wintertijd lopen de meningen uiteen maar we zijn ondertussen alweer een maand onderweg sinds de klok een uur terug is gezet. De dagen worden korter en donkerder. Deze tijd brengt veel gezelligheid met zich mee maar kent ook zo zijn nadelen. Het wordt gladder en kouder wat de gewrichten niet fijn vinden. Koude handen en voeten zijn aan de orde van de dag en zelfs de bekende winterdip is tegenwoordig helaas geen uitzondering meer.

Ons advies om de winter op een prettige manier door te komen is om te starten met Yoga!

1) Yoga helpt je lichaam op om meer energie op te wekken in deze donkere periode en helpt om stress te voorkomen. Op die manier compenseert het voor het gebrek aan vitamine D dat veel mensen in de wintermaanden ervaren.

2) De bewegingen die met name met actieve vormen van yoga worden uitgevoerd zorgen voor een extra boost van de bloedcirculatie. Poweryoga is bijvoorbeeld een actievere vorm van yoga waar de oefeningen op een sneller tempo achter elkaar worden uitgevoerd.

3) Naast een verbeterde bloedcirculatie versterkt yoga je core-spieren waardoor je stabieler staat en dus minder snel uit balans raakt op gladde stukken. Hatha Yoga en Yin Yogalessen zijn uitermate geschikt om je core te versterken.

4) Je immuunsysteem wordt beter door yoga waardoor ziek worden of een koutje vatten minder aan de orde is wanneer je yoga beoefend. Je afvalstoffen worden namelijk sneller verwijderd door je lichaam door yogaoefeningen.

5) Yoga helpt je om beter te slapen. Slaap (rust) is erg belangrijk voor het lichaam. Stress en winterdepressies zorgen ervoor dat je minder goed in slaap valt. Kamp je met slapeloosheid? Begin dan met het volgen van yogalessen. Nidra yoga of Kundalini Yoga is in dit geval de yogavorm voor jou.

Kortom, start met Yoga in de winter. En houd je niet vast aan 1 specifieke yogavorm. Combineer er lekker op los. Met Clubs & Classes bieden we een breed palet aan yogalessen (alle lessen vind je hier: https://clubsclasses.nl/classes/)waar je gegarandeerd de winter mee doorkomt. Check bijvoorbeeld de roosters van Yoga Innerwork (https://www.yogainnerwork.nl/yoga/ons-lesrooster/) of Yoga Moyo (https://yogamoyo.nl/rooster/) (beiden in Haarlem) of de YogaWereld (https://deyogawereld.nl/inschrijven/) of Mind Your Body & Health (https://www.mindyourbodyhealth.nl/index.html) (beiden in Alkmaar). Fijne winter!