Yoga in Alkmaar. Wat is er allemaal te doen?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Yoga wordt steeds populairder in Alkmaar

Vandaag willen we het specifiek over 1 sport hebben die steeds vaker beoefend wordt. Namelijk Yoga. Mensen zijn steeds drukker. Stress en burn-outs zijn aan de orde van de dag. Yoga stijgt mede daardoor in populariteit. Maar naast dat Yoga stress verminderend kan werken is het ook zeer goed voor je core stabiliteit.

Hoe te beginnen met Yoga in Alkmaar

Genoeg redenen om te beginnen met Yoga. Toch voelt het voor veel mensen als een grote stap om te beginnen met Yoga. Veel denken dat je voor Yoga extreem lenig moet zijn of zien door alle verschillende soorten Yoga door de bomen het bos niet meer. Van Yin Yoga tot Kundalini of Ashtanga Yoga. Wat is nou de Yoga vorm die het beste bij jou past? Gelukkig kun je via Clubs & Classes alle type yoga een keer uitproberen om te achterhalen wat het beste bij jou past. In Alkmaar zijn er een aantal toplocaties waar je Yoga kan beoefenen. Wij zetten de beste locaties voor jou op een rijtje:

Ohm Yoga Studio is te vinden in hartje centrum Alkmaar. Het is een oase van rust in het drukke centrum. Een zeer sfeervolle yogastudio waar iedereen zich direct thuis voelt. Het karakteristieke pand biedt een ideale yoga omgeving van rust en warmte maar is ook hip en stijlvol. Zowel voor de beginnende als ervaren yogi ben je hier aan het juiste adres.

Het aanbod van lessen is vrij breed. Voor de vroege vogels kan je hier een Gentle Morning yogales volgen of het weekend starten met een Relax yogales op vrijdagmiddag. Ben je de laatste tijd wat druk en gestrest dan is de Stress Relief yogales iets voor jou. Kortom wil je beginnen met Yoga dan is Ohm de place to be.

Aan de Kennemersingel in Alkmaar vind je de Yogawereld. 7 dagen per week staat hier de deur voor jou open. Je kunt hier terecht voor Deugdenyoga, Hatha Yoga, Yin Yoga of Yoganidra. Het doel van de Yogawereld is om jou bewuster, gezonder en gelukkiger te maken.

De lessen worden gegeven in een mooie, ruime ruimte waardoor je geen last hebt van je mede yogi’s. Je kunt hier helemaal tot jezelf komen. Door de fijne sfeer die er hangt kom je hier waarschijnlijk graag terug voor een volgende les.

Dit is een vrij nieuwe yogalocatie in Alkmaar. De studio is te vinden aan het Noord Hollandsch kanaal bij de Waterkant in Alkmaar. Het is een plek van kunst, eten, drinken en muziek. Een ideale locatie om Yoga te beoefenen. Met name in de zomer kun je hier naast de yogalessen heerlijk vertoeven op het terras. Genieten van het zonnetje met een ijskoud drankje na je yogales. Wie wil dat nou niet!

Eerder hebben wij al gezegd dat Mind Your Body & Health echt zo’n pareltje is in het sportaanbod van Alkmaar. Het zit een beetje verstopt op het industrieterrein van Oudorp maar eenmaal gevonden vind je een sportlocatie die veel te bieden heeft op het gebied van zowel kracht als Body & Mind. Bij Mind Your Body & Health zijn ze gespecialiseerd in Hatha Yoga en Bodyflow. De focus van deze lessen ligt met name op het creëren van een sterk en soepel lichaam. Dus geen zweverige yoga met wierrook maar een yoga workout die je laat zweten!

True Nature

De lessen van True Nature worden gegeven in het voormalig badhuis van Alkmaar. Dit monumentale pand ademt veel sfeer uit. Het is dan ook een unieke yogalocatie in Alkmaar!

True Nature is gespecialiseerd in Kundalini Yoga. Kundalini is een yogavorm die stress verlagend werkt. Dit komt door de ademhalingstechnieken die je toepast tijdens de les. De yogaoefeningen zelf wekken een energie op in je lichaam waardoor spanning kan worden losgelaten. Heb je dus de laatste tijd wat meer last van stress dan is Kundalini Yoga zeker iets voor jou. Je kunt bij True Nature terecht op de donderdagavond en zondagochtend.

Altijd al interesse gehad in Yin Yoga? Volg dan de Yin Yoga les bij Bewussst. Na een les bij Bewussst zal je merken dat je weer meer energie hebt en veel meer rust in je hoofd. Tijdens een Yin Yoga les worden de houdingen iets langer vastgehouden (3 tot 5 minuten). Hierdoor creëer je meer core stabiliteit. Je hoeft hier zeker niet lenig voor te zijn. Yin Yoga is uitermate geschikt voor beginnende yogi’s.

Gelukkig kun je al deze locaties bezoeken met je Clubs & Classes abonnement. Wij adviseren ook om verschillende yogavormen te combineren. Bijvoorbeeld het combineren van een passieve yogavorm met een actieve yogavorm. Hierdoor train je zowel je lichaam als geest! Check ons volledige yogarooster voor het totale aanbod.

Enjoy!