Sporten in Alkmaar. Van Yoga tot CrossFit of zwemmen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Alkmaar heeft de ambitie om zich te profileren als sportstad. Sporten is belangrijk voor Alkmaarders. Het komt dan ook goed uit dat Alkmaar een breed sportaanbod heeft. Van mooie yogalocaties en rauwe CrossFit boxen tot kwalitatieve sportscholen en geavanceerde zwembaden. Wil je sporten in Alkmaar dan is er zeker een aansprekende sportlocatie  te vinden waar je terecht kan voor een intensieve workout!

Via Clubs & Classes kan je gebruik maken van heel veel mooie sportlocaties in Alkmaar. Wij hebben een aantal locaties uit het aanbod gepikt die meer dan de moeite waard zijn om een keer te bezoeken voor een goede workout.

Team Victrix (https://www.teamvictrix.nl/)

Als je het over CrossFit hebt in Alkmaar dan wordt vaak Team Victrix genoemd. Sportend Alkmaar kan helemaal losgaan in deze grote CrossFit box. Wil je liever Fitnessen of Yogalessen volgen, dan kan dat ook allemaal bij Team Victrix want naast een CrossFit ruimte is er ook nog een yogaruimte en een uitgebreide fitnessruimte. Sporten in Alkmaar? Dan ben je bij Team Victrix aan het juiste adres!

Ohm Yogastudio (https://www.ohmstudio.nl/)

Yoga in hartje centrum Alkmaar? Dat doe je bij Ohm Yogastudio. Ohm is een prachtige yogastudio in een oud pakhuis. Het is een warme plek waar iedereen welkom is. Alle lessen worden gegeven door ervaren yogadocenten en je krijgt voldoende aandacht tijdens de lessen om het maximale uit je les te halen. Je kunt hier Stress Relief Yoga volgen maar ook Yin Yoga en Relax Yoga.

Radical Playground (https://radicalplayground.nl/)

Rauwer dan Radical Playground wordt het niet in Alkmaar. Dit is een van de tofste ruimtes waarin je kunt sporten in Alkmaar. Je kunt meedoen met de WOD (workout of the day) of probeer je eens te wagen aan Calisthenics. Calisthenics is een Urban-Street-Workout en houdt in dat er met minimale middelen maximaal resultaat behaald wordt. Er wordt gebruik gemaakt van de weerstand van het eigen lichaam om te trainen wat misschien wel de beste manier van trainen is.

De Yogawereld (https://deyogawereld.nl/)

Wil je dat jouw lichaam krachtiger en soepeler wordt? Het gevoel dat je veel meer energie hebt in je lichaam? Wil je beginnen met Yoga of je bent al gevorderd? Dan is de Yogawereld de juiste plek voor jou. De Yogawereld is een mooie en ruime yogastudio in Alkmaar waar verschillende soorten yogalessen worden gegeven zoals Deugdenyoga, Hatha Yoga en Yin Yoga.

Mind Your Body and Health (https://www.mindyourbodyhealth.nl/)

Mind Your Body and Health is echt zo’n onbekend pareltje. De lessen variëren van Yoga en Pilates tot Bodyflow en Core Power en zijn doelgerichte en efficiënte trainingen voor een optimale balans tussen lichaam en geest. Er zijn 2 ruimtes. Een ruimte is ingericht voor yogalessen en de andere voor krachttrainingen. De lessen zijn gevarieerd en van hoog niveau. Het is dus zeker de moeite waard om een keer een les mee te komen doen!

Snap Fitness (https://www.snapfitness.com/nl/locaties/alkmaar/)

Wil je beginnen met Fitness? Dan ben je bij Snap aan het juiste adres. Snap Fitness is een nieuwe sportschool in Alkmaar bomvol met gloednieuwe apparaten en andere benodigdheden voor een lekkere workout. Snap hanteert ruime openingstijden. Je kunt met je Clubs & Classes abonnement hier doordeweeks terecht van 7:00 tot 22:00 en in het weekend van 8:30 tot 14:00.

Dus van Yoga tot CrossFit of baantjes zwemmen in Alkmaar. Clubs & Classes heeft meer dan genoeg te bieden. Naast deze locaties zijn er nog veel meer sportlocaties die allemaal weer wat anders te bieden hebben. Wat dacht je van een circuit training bij Bodyworkout of als het weer het toe laat suppen door de mooie grachten van Alkmaar met El Kombi. Genoeg te doen dus. Check het clubs overzicht (https://clubsclasses.nl/clubs/) voor het overzicht van alle locaties!

Waar zien wij jou de volgende keer?